jueves, 19 de mayo de 2011

Manifest sobre la nació Catalana

Atesos els esdeveniments dels darrers dies, on milers de persones han sortit al carrer a demanar un gir democràtic poc concret, ens hem vist obligats a redactar un manifest explicant què volem nosaltres. Aquest manifest és TRANSVERSAL i NO ha estat promogut per cap partit. Ens solidaritzem amb els manifestants que reclamen democràcia a Espanya, però nosaltres treballem per la democràcia a Catalunya. Manifestem que:
1. La nació catalana gaudeix del dret inalienable a l'autodeterminació, com recull la Carta de les Nacions Unides.
2. La legitimitat democràtica de la Constitució espanyola és nula atès que el poble català no ha pogut expressar lliurement la seva voluntat d'organització política, econòmica, jurídica i social de la seva nació.
3. L'Estat espanyol no està legitimat per a amenaçar la nació catalana amb una intervenció militar, atès que això violaria les resolucions de la Conferència sobre Seguretat i Cooperació a Europa que l'Estat espanyol ha signat.
4. La nació catalana no reconeix cap sobirania de la Corona espanyola sobre el seu territori, atès que els Borbons no ostenten cap dret dinàstic sobre el nostre país.
5. Els ciutadans de Catalunya no estan subjectes a la llei espanyola, atès que la Carta de les Nacions Unides reconeix el dret de cada nació a desenvolupar-se social, cultural i estructuralment sense ingerències externes.
6. Els impostos pagats a Catalunya han de romandre a Catalunya, atès que els Pactes Internacionals dels Drets Humans reconèixen el nostre dret al desenvolupament econòmic mitjançant la lliure disposició de les nostres riqueses i recursos.
7. Tot reconeixent la existència i legitimitat de la llèngua castellana, la llèngua oficial de la nació catalana és el català atès que la llèngua pròpia és una característica específica de la nostra identitat nacional.
8. L'organització política de la nació catalana s'ha de basar en un sistema de llistes obertes, atès que l'existència jurídica de la nostra nació es basa en els principis de legitimitat democràtica reconeguts per la Conferència sobre Seguretat i Cooperació a Europa.
9. Tots els partits polítics de la nació catalana hauran de condemnar totes i cadascuna de les dictadures, éssent irrellevant el caire ideológic de les mateixes.
10. L'estructura política, econòmica i jurídica de la nació catalana concordarà amb els requisits que marquen els criteris de Copenhague.

Signat:

Arnau Gomis i Martí i Àngel Daniel Torrelles

74 comentarios:

  1. No sois una nación, y si queréis reivindicar independencia saliendo a la calle no os aprovechéis de las movilizaciones que están habiendo ahora mismo porque no tienen nada que ver con vuestra independencia.

    ResponderEliminar
  2. No somos una nación somos lo que un tal Darkkz quiere que seamos jajajaja... Anda menos acampada y más leer por ejemplo el DRAE donde pone Nación y luego me dices por que Catalunya no lo es...

    ResponderEliminar
  3. Darkkz, no estamos aprovechando nada, de hecho como podrás ver nos desmarcamos de las movilizaciones españolas.

    ResponderEliminar
  4. @Darkkz q hablas? no pintas nada aqui

    ResponderEliminar
  5. Ja heu vist el tarannà dels revolucionaris espanyols...

    ResponderEliminar
  6. La gente que no VE que Catalunya sea una NACION, es simplemente, IGNORANTE.

    ResponderEliminar
  7. sort que encara queden persones amb seny en aquest món. és una llàstima que hi hagi gent no vulgui obrir el ulls davant de la evidència, perquè si que som una nació, i ara som molts més els que volem una societat catalana, que ningú ens mani.

    ResponderEliminar
  8. Es una pena que se intente aprovechar la situación de miles de personas que luchan para la búsqueda de la felicidad y dignidad y vengas tu con este blog independentista (que es totalmente legítimo) aprovechando la ocasión y desvirtuando el objetivo tan importante que se pretende conseguir.
    Gente como tú, son las más despreciables a lo largo de la historia para mí porque ni te posicionas del bien o el mal, sino que pretendes estar por encima de eso. Vergonzoso y repulsivo.

    ResponderEliminar
  9. Moltes gràcies per el blog, estic amb aquesta entrada i desitjo que els meus fills per lo menys disfrutin d'una Catalunya independent i sense espanyolitos per allà...

    ResponderEliminar
  10. Aquel que quiera criticar Cataluña y los catalanes está en Su derecho, pero no significa que tenga razón. Cataluña es un país y una nación y tiene el derecho de independencia igual que el de autodeterminación, más aún si es por la mejora y tomando ejemplo de países más evolucionados y efectivos. Así que... no nos toqueis más los cojones con campañas anticatalanistas nacidas de políticos retrogradas que heredaron de franco y haciendo ver que no nos necesitan a nosotros y nuestro dinero.

    ResponderEliminar
  11. Para el de arriba: el derecho de los pueblos a su autodeterminación también es democracia, creo que de eso va todo esto, ¿no?

    ResponderEliminar
  12. M'agradaría que el poble català se'n adonara de que tot el territori espanyol està fotut pels mateixos polítics. La independencia de Catalunya es la solució? De veritat penseu que posar-se en mans d'altres politics eliminarà els mals de cap? Tots som germans, ja siguim de Madrid, Albacete o Lleida, i l'única manera de viure millor es amb la unitat de tots per canviar aquest sistema polític.

    Que no ens separe la barrera d'una llengua, no es just. No caiguem en el que venen els polítics de cada comunitat: "- España es basura, si nos deshacemos de ella os haremos vivir mejor." Els creeu?

    ResponderEliminar
  13. No som una nació perque vem ser conquerits per Espanya i França.Espanya i França tampoc son una nació perque van ser conquerits per els romans i després per les tribus germániques.Que som?Potser una colla de tribus bárbares dominades per uns dropos funcionaris corruptes dominades per corporacions i multinacionals irresponsables???

    ResponderEliminar
  14. Pedro, no sé qui t'ha dit que la independència passa per tenir polítics, però apart d'això, la independència de Catalunya és la solució per a Catalunya, sí, és així, i qui no ho vulgui veure està en el seu dret, però és la realitat, i cada cop més i més gent ho està veient. Feu-vos a la idea.

    ResponderEliminar
  15. Als espanyols que viuen de l'odi a Catalunya i no respecten ni cas.

    Caldria incloure les propostes que han sortit a la premsa de regeneració democràtica (privilegis dels polítics tots ells espanyolistes i ajudes als bancs):

    - Controlar l'absentisme parlamentari (a l'estat francès multen si no hi van)
    - Supressió de privilegis fiscals i equiparació amb el salari mitjà
    - Eliminació de la immunitat legal
    - Publicació obligatòria del patrimoni
    - Reducció dels càrrecs designats a dit

    Control dels bancs:
    - Prohibició de qualsevol rescat a entitats bancàries
    - Augment dels impostos del sector en funció de la despesa social provocada per la crisi
    - Devolució de tot el capital públic aportat
    - Prohibició d'invertir en paradisos fiscals
    - Regulació de sancions a la mala praxi i als moviments especulatius

    - Abolició de la llei Sinde i protecció de la llibertat a internet
    Referèndums obligatoris per les qüestions de gran importància: rescat a bancs...
    - Democràcia interna als partits
    - I sobre tot: representació a les institucions del vot en blanc.

    ResponderEliminar
  16. Quina vergonya!!!

    De debó penseu instrumentalitzar la protesta d'aquesta manera?

    Voteu el que creieu que hàgiu de votar, manifesteu-vos, pero no us apropieu d'una protesta que no l'han començat independentistes... això es trasgiversar.
    Tenim finalitats comunes amb el moviment, no la cageu i quedem els independentistes, una vegada més, pels terres...

    Realment vergonyós per els catalans i els independentistes de debó haver de llegir aquesta mena de "manifest".

    ResponderEliminar
  17. Pedro demostres poca idea del que parles... que tots som iguals? jajajaja si si quan veig el mapa del Metro de Madrid i el de BCN ho veig clar. També quan veig els vols internacionals desde Madrid i desde BCN (i ja si ho estudio i veig com el Ministeri d' Exteriors i de Foment fan una gran tasca en pro de Barajas...). Quan vaig per Madrid sense pagar un peatge però no puc sortir de Tarragona sense apoquinar també... També quan Extremadura porta 40 anys agafant pasta i a Catalunya li treuen 20000 mil·lions d' euros l' any. Si som iguals... jajjajaja

    Atomo: tu suposso que ets democrata no?llavors com els democrates esteu en contra de que els pobles puguin decidir lliurement el seu destí i futur? no ho entenc la veritat...

    ResponderEliminar
  18. lo que es repulsivo y vergonzoso es alguien como tu "átomo" que no entiende que algo asi concuerda con los movimientos anticrisis, porque con la independencia de cataluña se acabarian los problemas de los catalanes, es decir donde vivo yo y casi todos los que escribieron, pero como eres un tontopolla que habla sin conocimiento de causa que se te puede decir, te deberias informar bien y luego criticar, asi serias un poco menos gilipollas

    ResponderEliminar
  19. A Zagrak... els independentistes "de veritat" defenseu la circunscripció electoral única i esteu en contra del Dret a Decidir... Ara entenc per que alguns diuen que la independència és impossible...

    Totalment d' acord amb Jordi Vázquez

    ResponderEliminar
  20. Womansblues, i quí t'ha dit a tú que passe per no tenir polítics? Es trist, pero aixó no ho decidirem el poble. Fins i tot, m'alegra veure que tingues tan clar que l'independencia de Catalunya vaja a resoldre tots els vostres problemes. Jo, com no veig el futur, no ho sé.

    No odíe Catalunya. Si fora així escriuría en Castellà. El que em sap mal es que hi haja gent que, per el fet de viure en una zona concreta, vulga separarse del reste del poble i abandonarlo en la ruina.

    Avanç de Catalunya, eixes terres teníen altre nom, no ho oblideu.

    Un abraç.

    ResponderEliminar
  21. Pumakoki, soc jo el que t'obliga a pagar peatges? O soc jo el que destina diners a Extremadura i no a Catalunya? Soc jo o el poble els culpables de tot aixo que dius? Es la privatització y la política la causant d'aquells mals, i no jo ni els meus amics. Al menys aixó m'agradaría que ho tinguereu clar.

    Odieu l'estat espanyol, i no als que pateixen baix la seva bandera de la mateixa forma que vosaltres.

    ResponderEliminar
  22. Abandonar-lo en la ruïna? O sigui, que sense Catalunya, Espanya se'n va a la ruina? I per què deu ser aixó? Perquè paguem més del que ens correspon i ells menys, potser? Doncs mira, jo sí que veig el futur. I es clar que ho decidim el poble, tant si hi ha polítics com si no, si nosaltres som els que els votem.

    Abans de Catalunya, aquestes terres no en tenien cap de nom.

    ResponderEliminar
  23. L'ignorancia es el que regna en aquest blog.

    No saps qui soc, no saps que faig per catalunya i t'atreveixes a classificar-me.

    HO DIRÉ UNA ALTRA VEGADA, PER SI NO HA QUEDAT CLAR: V-E-R-G-O-N-Y-A

    ResponderEliminar
  24. I jo també: I-N-D-E-P-E-N-D-È-N-C-I-A.

    ResponderEliminar
  25. Al abandonar-lo en la ruïna no volía dir que quan vosaltres preneu la independencia nosaltres entrarem en la ruïna. Done per fet que ja hi estem en la ruïna, no es necessita que Catalunya s'independencie per a veure aixó.

    Abans de Catalunya aquelles terres no teníen nom? Va naixer amb la terra? Wow, ací tenim el païs mes antic del mon.

    ResponderEliminar
  26. Per tots els que diuen que arofitem les acampades: com podeu veure, ens solidaritzem però ens hi desvinculem. Cadascú busca fer sentir la seva veu, i aquesta és la nostra via.

    ResponderEliminar
  27. Llavors la vostra solució Pedro és que Catalunya continui tragant merda pels segles dels segles, i que tot i que hagi algun dia una majòria que vulgui pirar no ho pugui fer per que algú a Albacete potser li sembla malament... La veritat que no entenc en que consisteix la vostra democràcia...No canvia res per Catalunya: continuar pagant i continuar sent insultats...

    A mi me la sua qui ets i que fas nomès has dit que tu ets un "independentista de veritat" i que estàs en contra de que defensem el dret d' autodeterminació i a favor de la circunscripció única a tot l' Estat... ja està això ho dius tu no jo

    ResponderEliminar
  28. No, la meva solució no és que Catalunya continui tragant merda, el que dic es que TOTA ESPANYA està tragant merda. Creus que al reste d'Espanya estem millor que vosaltres? El que dic es que TOTS independentment d'on siga cadascú, ens alcem i peguem un cop de puny damunt la taula, perque tots estem igual de fotuts. Mira Andalucía, no estàn millor que vosaltres.

    ResponderEliminar
  29. Em sembla perfecte, però aquí no estem demanant la independència (amb la qual estic d'acord), sinó que estem demanant una democràcia real i participativa. Dins d'aquesta, que sigui normal i corrent convocar referèndums i llavors arribem a la independència, perquè la volem. Però no intentem trencar abans d'hora

    ResponderEliminar
  30. Albert d' acord, però això surt en resposta al manifest de la Puerta del Sol on en cap moment es parla d' Autodeterminació i les propostes son de caire centalista... això ho hem de recolzar nosaltres.

    Pedro, m' estàs dient que el que els catalans hem de fer es callar i per exemple acceptar que ens retallin l' Estatut de merda que va votar el poble? Que els andalusos estan pitjor... ja canvio ara la seva situació per la nostra és a dir no fotre ni brot i possar la mà al final de més i acaparar gran part de les inversions... A poca gent pots sumar al teu missatge: els catalans us queixeu per vici, esteu de puta mare i l' Estat us estima...

    ResponderEliminar
  31. Mira pumakoki, estàs llegint el que vols. En ningún moment he dit ni que us queixeu per vici, ni que tingueu que callar. Lo únic que he dit ha sigut que veig més lógic que si tota Espanya està passant-ho mal, ens unim TOTS per a canviar-ho, i no que ens dividim. Ara dime on veus en el meu text el que tú dius que he dit i on està la meva mala intenció.

    ResponderEliminar
  32. En el moment que no proposes res per resoldre el problema català. Que esperes que els madrilenys o els manxecs sortin a defensar un tracter fiscal més just per Catalunya? A defensar que Catalunya pugui decidir el seu futur? Aqui fa molts d' anys que no ens xuclem el dit...

    ResponderEliminar
  33. I dona tío... Que no vull que espereu a que els madrilenys lluiten per Catalunya, lo que vulguera es que tota Espanya lluitara per tota Espanya (i quan dic Espanya, em referisc al poble i no a Espanya com a entitat, perque per a mí, les banderes poden cremarles si volen). A mí el mateix em dona que vulgueu l'independencia vosaltres, que Aragó o Galicia, el que intente dir es que som persones tots, i parleu de l'odi que té Espanya de cara a vosaltres, pero jo per eixemple estic ací parlant de tú a tú amb vosaltres, perque no tinc res en contra, i si ho tinguera ni em molestaría en intentar que tots siguim 1. En canvi, encara que les meves opinions son totalment neutres, tot el que dic ho preneu a la defensiva.

    Un abraç i que us vagi be.

    ResponderEliminar
  34. Més clar impossible.

    Gràcies Pedro.

    ResponderEliminar
  35. Mira i tant que si aprofitem aquesta oportunitat ens cau dpm... Qualsevol mitjà ens va bé. Per tot arreu, escampeu la veu que les filles i els fills de Catalunya ja nos son pas esclaus d'Espanya, són dones i homes lliures!!!
    VISCA CATALUNYA LLIURE I INDEPENDENT!!!!
    I vull afegir un pensament, moltes vegades, m'han dit. Jo vull trencar fronteres, no possar-hi noves... Si això és molt fàcil i còmode dir quan et sents espanyol i les teves fronteres van més enllà de la costa que ens banya els peus.
    Espanya... No poseu vostres fronteres sobre les que té Catalunya!!!
    Catalunya triomfant,
    Tornarà a ser rica i plena
    endarrera aquesta gent,
    tan ufana i tan superba.
    Bon cop de falç,
    Bon cop de falç
    defensor de la terra
    Bon cop de falç.

    ResponderEliminar
  36. Aquest manifest no pot ser la base de res. Mireu catalanrevolt.worlpress.com

    ResponderEliminar
  37. Pedro, és cert que amb Espanya compartim uns certs problemes (classe política, manca de democràcia, etc.) però nosaltres A MÉS tenim un dèficit fiscal gens menyspreable, la qual cosa ens enfosa més en la crisi.

    A més, tu eres valencià com jo i hauries de saber que el País Valencià també té dèficit fiscal. No tant com Catalunya, però tampoc no és menyspreable. A Catalunya poden excusar-se en la solidaritat interterritorial, però el PV té un PIB per càpita inferior a la mitjana espanyola. Com s'explica això sinó per l'odi que ens tenen?

    ResponderEliminar
  38. Yo soy catalán y español, y desde luego, ni yo ni nadie de mi entorno quiere la independencia, las cosas están bién como estan, y se pueden buscar medidas de ahorro tanto como reclamando nuestro dinero al gobierno central como mirando un poco más a la Generalitat.

    ResponderEliminar
  39. "reclamando nuestro dinero al gobierno central"

    O siga, que admets que Espanya es queda part dels nostres diners. I "las cosas están bien como están". Home, doncs no sé què vols que et diga...

    ResponderEliminar
  40. @HOYGAN A veure, al meu entendre l'únic conflicte que existeix entre el govern central i Catalunya és l'econòmic, només que està molt exagerat per la classe política catalana, i aquí està el problema, que la gent es creu que amb la independència acabaran tots els problemes i tots seran feliços.
    Aquesta no és ni de bon tros la solució, aquesta és la tàctica de molts d'aquests "personatges" que només tenen ambició de poder, utilitzant la independència com una solució a alguna cosa que amb unes gestions i un millor sistema de recaptació de fons nacional pot ser solucionat.
    Pel que fa a la quantitat que esmenten els polítics, no me la crec, és cert que surt un poc més diners dels que entra, però recordem que som la comunitat amb millors carreteres i autopistes, i pràcticament, la primera o segona en instal.lacions públiques.
    Aquests diners que no torna, és donat per aixecar a extremadura i altres comunitats un poc més endarrerides que nosaltres, que algun dia, potser estiguin al nostre mateix nivell.

    ResponderEliminar
  41. Pels que crec que no enteneu res. la democràcia plena passa per la llibertat de decidir. I si no ho enteneu almenys apliqueu-vos la frase d'un dels demòcrates més combatius Voltaire: "No cmparteixo la teva opinió, però moriré perquè tu puguis expressar-la".

    Podeu estar d'acord o no amb els processos d'autodeterminació però si no ho esteu entengueu que lluitar per una democràcia real és donar cabuda a totes les opcions i projecte spolítics democràtics i els processos d'autodeterminació es consideren un dels drets inalienables de tot poble o nació, o perquè creieu que es va incloure a la carta fundacional de l'ONU?

    I als que titlleu això de vergonya pregunteu-vos si realment voleu avançar cap a uan democràcia real. perquè una democràcia real és acceptar -encara que no estigueu d'acord- que els que creiem en la independència lluitem democràticament per aconseguir-la.

    I sigueu honestos si no podeu digerir-ho més val que marxeu de la Plaça del Sol o de catalunya, perquè llavors no esteu defensant la democràcia sinó una variant més de sistema amb drets limitats. Salut a tothom i recordeu que el canvi comença sempre per un mateix!

    ResponderEliminar
  42. No intenten politizar estas protestas...Son protestas de carácter social, no políticas. Es un grito desesperado de mucha gente contra las condiciones de vida actuales...Que quede claro que soy catalanista con hijos nacidos en Catalunya, pero creo que este tema ahora no toca...Ahora toca una revuelta social, no una manifestación política.

    ResponderEliminar
  43. Les protestes són apartidistes però no apolítiques.
    Calen canvis econòmics i polítics i aquest manifest és un bon punt de partida.

    ResponderEliminar
  44. Ja està!... Ja han sortit tots els cavernícoles espanyols a dir que podem o no podem fer!!!
    Queda clar qui és l'enemic, oi?.

    Companys/es.... Nosaltres, hem d'anar a la nostre!

    Si som aquí, és per estem "indignats" amb el tracte de una Espanya que ens tracta com a una "Colònia".

    Diguem: Prou!... I potser encara haurem de agrair aquesta "indignació" dels espanyols. Que sense Espanya i el seu espoli fiscal i sent nosaltres un País independent, una Catalunya amb Estat, no tindríem els problemes que tenim. Ni crisi, ni atur, ni....

    ResponderEliminar
  45. Desitjo, que aquest sigui el començament d'alguna cosa important per Catalunya.

    ResponderEliminar
  46. @Manuel: les polítiques socials són política, com ho és quasi tot.

    @Gerard: No és l'únic eix de conflicte, però com que estem parlant de diners, deixem l'eix identitari/nacional a banda i centrem-nos-hi. El dèficit fiscal ha estat admés pel govern espanyol, poc sospitós de voler donar força a la lluita independentista. Ara no tinc l'enllaç a mà però m'imagine que el pots trobar fàcilment. Ho publicaren al juliol de fa dos o tres anys i ara, si fa no fa, són paregudes.

    Evidentment amb la independència no s'acabaran tots els problemes, però què no podríem fer amb 20.000 milions anuals? Per exemple, tres línies 9 del metro, 4000 escoles noves o un nombre semblant de poliesportius (xifres aproximades segons el primer que he trobat a google). És clar que amb més diners per a administrar també hi hauria més gent intentant aprofitar-se'n, però està en les nostres mans impedir-ho.

    Quin és el millor sistema de recaptació que proposes? Actualment els catalans no el podem decidir, ens ve imposat per l'estat. Per exemple, què ha passat amb els 1400 milions del fons de competitivitat que ens estaven assignats? Doncs que el PSOE (PSC inclòs) va votar al congrés espanyol que millor no donar-nos-els. Com penses convéncer els dos grans partits centralistes que canvien el model de finançament per un d'equitatiu quan són ells qui se'n beneficien?

    Per favor, no intentes minimitzar el problema dient que "surt un poc més del que entra" perquè no és cert. El dèficit són 20.000 milions i el pressupost total de la Generalitat en són 60.000. Vaja, un 33% més que tindríem no és poca cosa, eh? (Font: http://www15.gencat.cat/ecofin_wpres10/pdf/PRE_L_CAT.pdf)

    Tenim més autopistes que ningú, tens raó. Més peatges que ningú: http://www.3cat24.cat/noticia/28690/altres/Catalunya-paga-quatre-vegades-mes-en-peatges-que-el-conjunt-dEspanya

    Sobre el teu últim paràgraf m'agradaria que em justificares:
    1) Per què el País Valencià, que té un PIB per capita inferior a la mitjana espanyola, també "aixeca" altres comunitats.
    2) Per què eixos diners no van a "aixecar" països que realment viuen en la pobresa, que ho necessiten molt més.
    3) Per què la nostra "solidaritat" no és voluntària com ho és per definició. A nosaltres ningú no ens ha preguntat qui volem "aixecar"
    La resposta que jo done a les tres preguntes és que vivim sotmesos a Espanya i esta fa el possible per aprofitar-se de nosaltres. Ells tenen molt clar qui és la seua nació realment i qui és la seua nació quan es tracta de recaptar.*
    I només així Extremadura es pot permetre una despesa sanitària per habitant de vora 1581 euros mentre que a Catalunya és de 1282 (Font: http://www.nodo50.org/fadsp/pdf/preCCAA09.doc)

    En conclusió, ens furten i damunt (alguns) tenen la cara dura de dir-nos insolidaris.

    *Hisenda fa més inspeccions a Catalunya per tal d'assegurar-se que tothom paga els seus impostos: http://www.naciodigital.cat/noticia/24432/hisenda/pentina/catalunya

    ResponderEliminar
  47. Però encara queden il·lusos que pensen que els de la Puerta del Sol vetllaran per que hi hagi dret d' autodeterminació? No fotem.

    Al que diu que ell i la seva familia no volen la independència li contesto que jo i la meva si, llavors que fem comptem els membres de cadascuna i qui tingui més guanya? Sou poc seriossos els espanyols la veritat i quan parleu de democràcia i us treuen aquest tema no sé per que serà us posseu molt nerviosos... Que l' espoli és exagerat? 22000 mil·lions d' euros et semblen exagerats? Si el Banc Mundial va dir fa un parell de messos que Espanya no era rescatada gràcies a la sagnia que li feien a Catalunya i altres territoris...Si voleu doneu el 10% del vostre sou + impostos... però a la resta deixeu-nos decidir que fem

    ResponderEliminar
  48. He llegit cada comentari que s'ho haurien de fer mirar, VISCA CATALUNYA!!

    ResponderEliminar
  49. Em sembla molt bé que la gent s'estigui mobilitzant pel que creu que és just, clar que sí, però molts catalans i catalanes fa temps que lluitem perquè se'ns respectin els nostres drets com a poble, per exigir el què també creiem que és just,... i hem rebut molt poc recolzament (per no dir que hem estat criticats, insultats i menyspreats) per part de molta d'aquesta gent que avui dia es manifesta a Plaça Catalunya i arreu de l'estat espanyol. S'ha de fer un pas cap a la maduresa política y social, per suposat! Però primer de tot, s'ha de fer un pas de maduresa individual, perquè sino, les estructures aquestes que volem canviar...no canviaran mai!! Tots ens hem de fer responsables dels nostres actes, de les nostres vides...i podem començar donant suport amb el nostre vot a qui sigui coherent amb les nostres idees, i no pas vots per al conformisme, o per la por al canvi...I és que encara em costa de creure que després d'assistir a una manifestació amb més de milió i mig de persones el passat juliol, i sentir crits d'independència per totes bandes...els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya fossin els que foren! Molta gent es manifesta i en el fons, a l'hora de la veritat té una por endèmica a ser lliure, independent,...i no la culpo, gens ni mica...no és una tasca fàcil, comporta riscos, inseguretat,...però s'ha de ser valent o si més no treballar per alliberar-se de les pors...
    Visca Catalunya! I ànims a tothom amb les seves respectives lluites!

    ResponderEliminar
  50. Només voldria entendre perquè un bloc així es publica amb les opcions de blogger en castellà.

    Comencem bé.

    ResponderEliminar
  51. Des de l'acampada de València, teniu tot el meu suport. Endavant!

    ResponderEliminar
  52. S'han d'integrar les propostes d'autodeterminació en les de democràcia real perquè tingui algun sentit fer-ho ara, és molt important que sigui entès com una ampliació de drets i no com una divisió oportunista (només amb la instauració d'una democràcia directa sense representants, el dret d'autodeterminació i la reforma constitucional ja quedaria resolt!).

    I sobretot, cal publicar un manifest com aquest en un bloc en català i sense faltes d'ortografia, per favor... llengua no porta accent! I ja que és un manifest, s'haurien de poder recollir signatures i adhesions.

    El primer pas perquè les coses es prenguin seriosament és fer-les amb un mínim rigor.

    Fem-ho bé!!

    ResponderEliminar
  53. El paraíso existe: ciudadanos reclamando sus derechos sin banderas! Prohibida la entrada al paraíso a nacionalistas casposos, fundamentalistas religiosos y señoras carcas que huelen a ropero viejo. Acabemos de una vez con las baratijas ideológicas y preocupémonos de lo que de verdad importa: yo como español tengo los mimos problemas que tú como catalán, y vienen de mi banco, mi jefe, mi falta de empleo y la multinacional de turno. Salud!

    ResponderEliminar
  54. si realment es vol fer un canvi cap a una democràcia real no entenc com pot ser que sota aquest lema hi hagi gent que negui el dret d'autodeterminació dels pobles, gent que quan es va promoure la consulta del 10A no col·labores (una consulta popular no és una via democràtica???), ja està que comencin a caure mascares...no volem nacionalisme però utilitzem el nacionalisme espanyol com a vehicular (spanishrevolution....) au va!!
    a mi com a catalana em roben els meus diners els bancs, pero tambe Espanya m'espolia cosa que no comparteixo amb els espanyols

    ResponderEliminar
  55. Matsuo: evidentemente que tenemos los mismos problemas y nosotros tenemos el añadido de que no se nos permita decidir como nación por nosotros mismos. Para vosotros es muy fácil decir que todo es España. Eso también es nacionalismo casposo!! Para nosotros también importa nuestra independencia, además del banco, la falta de empleo y la multinacinal de turno. Vale que no lo entiendas, no eres catalán, pero al menos respetanos.

    Por cierto, en contra de lo que se ha dicho por aquí, no odiamos a los españoles ni a nadie. Simplemente queremos tener lo mismo que teneis vosotros: un estado propio.

    ResponderEliminar
  56. Nois, no es moment de separar-nos. Hem d'estar tot junts per fer front a un enemic comú: Els Polítics i el Poder Económic.

    De debò, ara hem de fer un front conjunt per poguer derrocar aquest sistema corrupte que ens està destrossant la vida.

    Parlem això després, de veritat. Hi ha catalans i catalanes que diuen que no aniran més a plaça catalunya després d'haver llegit això, perque ells no volen l'independéncia i no volen que es polititzi tot això.

    Us ho demano sisplau, ara no es moment de plantejar això. Penseu que tenim un enemic comú i ens estem ajuntat gent de tota opinió política

    ResponderEliminar
  57. FORA FRONTERES, FORA NACIONS, FORA BANDERES, Que viva i visca la revolució! En una democracia real es podrien fer referendums, pero probablement la independencia no tindra cap exit en una Espanya del s.XXI. Es un orgull lo que esta passant, per primer cop en 500 anys som capdavanters en algo en Europa.

    ResponderEliminar
  58. Terry: Per a molts la independència no és també una qüestió econòmica. Una cosa no treu l'altra. Hi ha catalans i catalanes que no han anat perquè consideren que el marc és espanyol. Considerem l'estat Espanyol un més dins d'aquests poders que ens estan fotent.

    ResponderEliminar
  59. La capacidad de definir fronteras políticas mediante el consenso global de la población es el máximo exponente del ejercicio de la democrácia.

    Si hay algún indignado que ni respeta ni entiende este derecho es que tampoco entiende su lema.

    Perdonad pero...

    ResponderEliminar
  60. Voldria deixar clar que no ens apropiem de cap moviment: ENS DESMARQUEM DE LES PROTESTES. Simplement hem trobat adient aquest moment per expressar la vostra voluntat. Res més. Salut!

    ResponderEliminar
  61. La reducció de despesa de la Generalitat d'un 10% sobre 37.000 M€ son 3.700 M. El dèficit fiscal català es CADA ANY 22.500 m€. Que es mes important aleshores, les retallades o l'independència?
    Amb independència no hi haurien retallades.
    Sense retallades no hi haurà independència.
    Se me'n refot si no som una nació o si "no pasasteis de condado", PARLEM DE FUTUR, i volem ser i serem UNA NACIÓ INDEPENDENT. I tinc els meus dubtes que lo de Sol no sigui operació d'una estranya aliança entre comunistes i els neofatxes de UPiD que son els màxims beneficiats de la "circunscripción unica" que reclamen ( i que per cert, perjudicaria als partits nacionalistes gallecs, bascos i catalans.

    ResponderEliminar
  62. Felicitats per la iniciativa. A mi em fan arrufar el nas aquestes iniciatives tan progressistes i alternatives espanyoles que sempre acaben demanant la independència... del Tibet.

    A més, aquests de Democraciarealya han tingut la sort de fer les mobilitzacions just abans de les municipals. D'aquí quinze dies ja ni ens en recordarem. Per què? Doncs perquè no tenen discurs; només queixa.

    ResponderEliminar
  63. Collons, tu jo al.lucino, ... els Millet, La Caixa, la banca, i aquesta merda de sistema estaran molt contents, quin és el teu objectiu? que els que et robin siguin tots catalanets? sembla que us han fet un bon rentat de cervell i ja us estaria bé aquest sistema si fos d'un Estat Català, les hipoteques abusives, feines precaries, abús dels polítics, tot això si és català es bo i no cal tocar-ho....
    Veig que algú ha fet la seva feina molt bé,
    tota manera si no us interessa el moviment 15-M, no us hi fiqueu, però no vingueu a dividir el moviment amb catalanorevolution ni xorrades, això es el que volen el PP, PSOE, FALANGE, la divisió.....
    el moviment s'ha creat com s'ha creat i qui vulgui recolzar que vingui, i qui no... que no maregi...
    us hauría agradat que el día de les vostres consultes ho hagués aprofitat un altre moviment per reivindicar les seves coses?? (potser caldrà prendre'n nota)

    En fi us deixo amb els vostres Millet, Laporta, Lapiedra, LaCaixa, Duran, Pujol (que parla català amb Aznar a l'intimitat)....

    Zagrak, Terry totalment d'acord amb vosaltres, i als Srs. de Catalan Revolution es molt clar que esteu aprofitant l'èxit d'un moviment, copiant-li fins i tot el nom, i creant confusió i divisió... (la FALANGE us agraeix la feina)

    ResponderEliminar
  64. Ui, sí, mira bael, afortunadament això de ser espanyols és la millor garantia de que "els Millet, La Caixa, la banca [l'espanyola també?] i aquesta merda de sistema" no perjudica els catalanets. I jo estic contentíssim, a més, perquè cada mes em paguen un sou extra els del PP, el PSOE, la FALANGE, la FAES, la CEOE i el KU-KLUX-KLAN (aquests darrers te'ls havies deixat).

    De fet, mira, si vols fer la revolució i canviar el món, tu te'n vas al KM zero i allà demanes la circunscripció única, la caixa única i la policia única.

    Per cert, pren nota del que et doni la gana, cap problema.

    ResponderEliminar
  65. Jordi Benplantat... m'alegro molt de veure't per aquí!!!

    Aquesta és feina per a tots el patriotes... i és que en tenim "molta"!!!.

    És un honor compartir el camí i ser companys de lluita... Combatem per la Independència Catalana des de tots els fronts!!!.

    #catalanrevolution per una Catalunya amb Estat!... Salut, Independència i República Catalana!!!
    (La Montserrat T. li diu: la "5a" República)

    ResponderEliminar
  66. Bael, doncs... Sí, tu al·lucines i també "flipes"!!!. Tens el discurset de Intereconomia!

    Si Catalunya fos un Estat independent, no tindríem la crisi ni la tassa d'atur juvenil del 40%!!!.

    Hores d'ara, ens miraríem la concentració de la Plaza del Sol de Madrid, de la manera com se la miren des de Alemanya!!! Amb escepticisme i atonits!!!.

    Si fa o no fa, com ens miràvem des de aquí, fa ben poc temps, les protestes de la gent a Grècia contra els plans d'austeritat exigits per la UE, per rescatar-los .

    El moviment Independentista a Catalunya i la lluita per la seva autodeterminació, és un dret inalienable.

    I no, no volem "dividir" res. A Catalunya estem igualment "d'indignats" que a Espanya... Però, "MÉS" encara!!! per estar sotmesos al poder autoritari d'una Espanya i el seu espoli fiscal i el seu afany d'acabar amb tot el que sigui català.

    Tan de bo, tots els que viuen a Catalunya, tant si s'hi sentin espanyols o catalans prenguin consciència que amb una Catalunya Independent i amb Estat, viurien infinitament millor!

    Salut, Independència i República Catalana!!!

    ResponderEliminar
  67. Us recomano l'excel·lent article d'Enric Canela al seu Blog:

    http://www.deumil.cat/bloc/2011/05/21/canela/sense-l%E2%80%99espoli-no-hi-hauria-cap-concentracio-a-la-placa-de-catalunya/

    ResponderEliminar
  68. No, home, no, els que seguiu el joc d'intereconomia sou vosaltres, ells estan molt feliços que vosaltres volgueu trencar el moviment i les reivindicacions del 15-M, i dividiu el moviment...
    no dieu que fa mesos que esteu preparats per la vostra lluita? doncs com és que heu de copiar i aprofitar (vergonyós)l'èxit d'una iniciativa que ve de Madrid (vosaltres esteu molt enfeinats mirant-vos el melic, que maco i català que és).
    Si dieu que ho tenieu tan ben programat i preparat, per què heu d'utilitzar la còpia del seu nom?, que no teníeu blogs de propaganda fins ara? o es que aprofitar l'èxit dels altres es mes fàcil (i mes mesquí).
    En fí, vosaltres teniu la vostre reivindicació, que tot i trobar-la fora de lloc abans de canviar el sistema polític-financer (tios, mireu-vos els ZEITGEIST I, II i III, INSIDE JOB, i d'altres documentals que van una mica més enllà del "Madrid ens roba tot, som fantàstics, senyor banquer ara em baixo els pantalons...") s'ha respectat, i heu sortit a TV3 de día i nit, a les ràdios, a tot arreu, i teniu el suport del 20% de Catalunya aprox., però això va d'una altre cosa i si no hi voleu ser, no passa res, però no feu una utilització mesquina d'unes reïvindicacions que, pel que veig, a vosaltres no us afecten, aneu molt tips, potser sou directius de LaCaixa... o treballeu per ells....

    David Gimeno Ayuso, ni tú ni 10.000 com tú em diran on he d'anar a fer cap revolució... només faltaría..., jo només dic, que la vostre ja la esteu fent, i ningú s'en ha aprofitat, i ara vosaltres sembla que us desperteu de cop volguent-ho acaparar tot, i això no es ni just ni noble per part vostre.
    Si no us interessa aquesta revolta, es totalment lícit, però aleshores manteniu-vos al marge, i no intenteu "robar" una iniciativa i un ressò mediàtic que no té res a veure amb la vostre enyorada independència financiada per La Caixa...

    ResponderEliminar
  69. Si tu fas la revolució on vols, també et dic que ni tu ni 10.000 com tu no ens diran a nosaltres què hem de reclamar ni quan ni com.

    O ara em reclamaràs el "copyright" d'alguna cosa? Perquè això de considerar que t'estan robant fa molt poc revolucionari.

    ResponderEliminar
  70. A la Puerta del Sol han decidit rebutjar la llei antitabac i que es torturi animals... i això és exactament combatre el capitalisme? O és aprofitar la moguda i deixar anar la causa pròpia?

    ResponderEliminar
  71. Bon dia. Voldria dir una cosa; respecto totes les opinions però estic convençut de que si comencem a escombrar cap a casa deixarem la merda fora, i a fora de casa nostra també hi ha gent. No crec que sigui ara el moment de reivindicar la independència, sino de unificar la indignació i trobar a allò que ens indigna a TOTS i TOTES. Ja que tenim alguna cosa en comú amb la gent de l'estat espanyol, aprofitem-la per fer més força. Si no ho fem així, els hi donarem cada cop més excuses perque no es prenguin això seriosament. Ho demano per favor. Nem tots a la una per una vegada.

    ResponderEliminar
  72. Aquest bloc NO és independentista! El que defensa és el democratíssim dret a l'autodeterminació dels pobles que els de "Democracia" Real Ya semblen haver oblidat.
    ____________________________________________

    ¡Este blog NO es independentista! Lo que defiende es el democratísimo derecho a la autodeterminación de los pueblos que los de "Democracia" Real Ya parecen haber olvidado.

    ResponderEliminar
  73. Bael... segur que hi ha un altre blog on trobar-te més a gust...

    Som Catalans i ningú ens ha de venir a dir que hem de reivindicar o no...

    I aquí, a Catalunya, estem encara MÉS indignats que els que ho estan a Espanya. Saps perquè?:

    Sense l'espoli fiscal i amb una Catalunya amb Estat no hi tindríem res de que indignar-nos a Catalunya.

    En canvi, la teva Espanya estimada ja faria anys que se la hauria de haver rescatat de la "banca rota".

    ... no et fagis mala sang... no és bo. Viu lliure i deixa "viure" als altres home, que també ens ho mereixem!!!... i si volem exercir el dret de l'Autodeterminació, ho fem i prou... O ens heu de donar permís o prohibir-ho?

    Per cert...Ja has anat a votar?... Vinga, exerceix el teu dret de Democràcia!

    I sàpigues, que el fet de una Catalunya amb Estat, cada cop és més a prop... ves-te'n fent l'idea.

    SALUT, INDEPENDÈNCIA I REPÚBLICA CATALANA!!

    ResponderEliminar
  74. Soc força vell i ja fa molts anys vaig dir que m'agradaria morir en una Catalunya lliure.
    Hem sembla que gràcies a tots vosaltres ho aconseguiré, participo activament al twitter i al Fatxabuuk amb un altre nick (malnom en català).
    Salut i endavant ¡¡*¡¡

    ResponderEliminar